Екскурзия в Бразилия и Парагвай | 2020 година
  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • YouTube
  • https://www.pinterest.com/travelwith
            Контакти
         +359888900503
   
         office@travelwithus.bg

Харесайте ни!

Пътувай с нас - ние знаем как!

Travel with us- фирмено лого
БРОЙ ПОСЕЩЕНИЯ

Абонамент за нашият Бюлетин

Абонирайте се, да получавате информация за оферти и промоции

© 2019 Travel with us LTD Всички права запазени. 

1/12

ЕКСКУРЗИЯ ДО БРАЗИЛИЯ, АРЖЕНТИНА И ПАРАГВАЙ

Дати: 29.01.2020- 10.02.2020

Цена: 2 550 евро

Бразилия

Бразилия е нещо повече от горещо време, пъстри цветове, хладни коктейли и излежаване

на плажовете. Бразилия е едно истинско предизвикателство за всички онези, които търсят бягство в друг, различен и идиличен свят. Бразилия е една истинска феерия на

възприятията и коктейл от емоции !!!

Рио де Жанейро

Рио ще ви посрещне със слънце, влага, несигурна прогноза за следобеден дъжд, широки усмивки навсякъде и чаша Кайпириня за добре дошли. Самият град е противоречив като времето си. Тук е най-невъобразимата смесица от крайности. Взаимно изключващи се

факти и обекти съжителстват във феноменална симбиоза.
Пътуването до Рио ще ви накара напълно да осъзнаете смисъла на израза „на другия край

на света”. Ще се запознаете с един нов и цветен начин на живот в ритъма на танца.

Ще видите спиращи дъха природни гледки и ще се завърнете много доволни и с чудесни истории за споделяне. 

Само след няколко часа полет ще се потопите в безкрайна мозайка от пейзажи, в един по- различен, по-топъл… по-шарен… по-шумен… по-весел… по-непринуден… по-жив...

свят от нашия.

ПРОГРАМА

ДЕН 1: София - Сао Пауло

Среща в 16:00 ч. на летище София, Терминал 2. Самолетен полет София – Сао Пауло


ДЕН 2: Водопадите Игуасу

 Отпътуване за Игуасу. Добре дошли във Фос до Игуасу! Свободно време и първи впечатления от града. Нощувка в Игуасу.


ДЕН 3: Водопадите Игуасу

Закуска. Следва посещение на най-впечатляващите водопади в света от бразилска страна. Името Игуасу е от индиански произход и в превод означава Голяма вода. Преди да бъде видян, просто влиза в графата „природни забележителности – водопади”. Да, обаче след срещата с него всеки си тръгва много различен. В този момент ще изпитате желанието

да се доближите възможно най-много до тази красота, да я усетите с всичките си сетива. Водопадите Игуасу са най-могъщото природно представление на шума и яростта.

Ще имате един незабравим ден в природния парк Игуасу от бразилска страна. 80% от водопадите се намират в Аржентина и 20% са на бразилска територия. Ще имате

възможност за едно мокро и вълнуващо приключение, участие в Макукo сафари - разходка

с моторница под водопадите. Опитайте близостта на природата и ще усетите с пълна сила нейната мощ и магия. Гарантираме , че ще бъде незабравимо изживяване за вас. Можете

да видите водопадите от високо, полет с хеликоптер над Игуасу -  гледката отгоре е ненадмината. Усетете на живо тази емоция!!! Нощувка в Игуасу.


ДЕН 4: Бразилия - Парагвай - Аржентина

Закуска. Днешният ден ще започне с посещение на Суидад Дел Есте в Парагвай. Ще минем по моста на дружбата, от който се открива гледка към Тройната граница между Аржентина, Бразилия и Парагвай. Това е вторият по големина град в страната със своите 320 000 жители, е важен икономически и търговски център на Парагвай. Градът се намира на границата между Парагвай и Бразилия в провинция Горна Парана и се свързва с Фоз Де Игуасу посредством „Моста на дружбата“ дълъг 554 метра. Ще имате на разположение около 2ч за разходка из града и време за покупки. Завръщане в обратно в Бразилия около обяд. Свободно време или отново ще имате възможност да се насладите на "Голямата вода", по желание посещение на водопадите от аржентинска страна. Преминавайки по специално изградените площадки за наблюдение, ще бъдете запленени от поредица водопади и цветни дъги, които природата рисува пред очите ви, докато достигнете до огромна платформа, където гиганта "Garganta del Diablo" ще ви "окъпе", и ще усетите силата му с всички сетива. По желание посещение на Птичия парк - дом за над 1000 птици от различни части на Бразилия. Намира се до Националния парк Игуасу и ще ви предостави възможността да видите отблизо различни видове папагали, тукан, фламинго и най-малката птица в света – колибри, както и много други разноцветни представители на птичия вид. Нощувка в Игуасу.


ДЕН 5: Манаус, Амазония

Полет до Манаус. Екзотичният Манаус - столица на щата Амазонас. Разположен е на устието на река Рио Негро, която се среща с река Солимоес и образуват река Амазонка. Той е един от най-големите, усамотени и недостъпни градове в света. Тук може да опитате най - невероятните плодови коктейли, от растения характерни само за тази част на света.  Първа среща с Амазонка и впечатления от Манаус. Нощувка в Манаус.


ДЕН 6: Манаус, река Амазонка 

Закуска. Прекарайте един ден по Амазонка, най-големият речен басейн в света и източник на една пета от прясната вода на Земята. Дъждовната гора на Амазония е най-голямото богатство  на планетата и е дом на 40000 вида растения. Притежава най-богатото разнообразие на птици, сладководни риби и пеперуди. Едно от последните убежища в света за ягуари, харпи орли и розови делфини, хилядите дървесни видове, ленивци, пигмейски мармозети и маймуните  Гоелди.

Обиколката ще започне с възхитителния тур „Среща на водите“, мястото където се сливат р. Амазонка и р. Рио Негро. Цели 17 км. двете реки текат без да смесват водите си. Рио Негро е тъмна на цвят и топла, а Солимоес е жълта и по - студена. Разходка по реката, обяд в плаващ ресторант на някоя от местните общностите, разходка в джунглата. Ще видите известното водно растение Витория Регия, която издържа 40 кг без да потъне. От нея се извлича черно масло, с което индианците боядисват косите си. Може да срещните изключителните розови делфини. Ще се запознаете се с индианци от етническите групи Десанос и Туканос и ще можете от тях да си закупите прекрасни традиционни сувенири, изработени от естествени материали. 

Нощувка в Манаус.

ИЛИ

Ако искате да усетите Амазонка още по – осезаемо  и ако сте по-авантюристично настроени, предлагаме възможност да отседнете в лодж Анаконда, който се намира на 85 км от Манаус, по течението на Рио Него. Ще се возите на кану, ще се разхождате в джунглата, можете да плувате в топлите води на Рио Негро и ще видите традиционният начин на живот на местна индианска общност. Ще имате възможността да ловите три основни типа Пираня, открити в Амазонка, Пиранха Каджу (най-често срещаните и агресивни), Черната пираня и Сребърната пираня. Най-доброто време на годината за риболов започва от септември до март. Ще имате уникалната възможност да плувате и да общувате със сладководните розови делфини. Нощната експедиция ще ви позволи да видите алигатори и други диви животни, които са скрити през деня. Трекингът през дъждовната гора на Амазонка е уникално и фантастично изживяване, препоръчано на всички посетители. Направете поход до сърцевината на джунглата, за да видите природата най-добре. Наблюдавайте разнообразието на животните, растенията и насекомите, усетете естествената топлина и влажност на дъждовната гора. Водачът ще ви разкрие голямото разнообразие от лечебни растения,  използвани от местните жители. Ще имате възможността да видите много видове лиани, каучукови дървета и Samaumeira, която е най-голямото дърво в региона. По време на разходката водачът ще ви обясни и за богатото и буйно био разнообразие, характерно за този регион.

Програмата включва : трансфер до лоджа с кола и кану, 2 дни / 1 нощувка със закуска, обяд и вечеря, представена типичната за Амазония кухня, професионален водач с английски език. Има специфични здравни изисквания. Цена 255 еuro (предварителна резервaция).

ДЕН 7: Манаус 

Посещение на традиционният пазар Mercado Adolfo. Може да видите характерни за региона плодове, зеленчуци, ядки, сувенири. Посещение на великолепната сграда на Театър „Амазонас“. По желание вечеря в типична чураскария. Нощувка в Манаус.


ДЕН 8:  Рио де Жанейро

Полет до Рио. Настаняване и първи впечатления от Рио. Свободно време. Нощувка.


ДЕН 9:  Рио де Жанейро

Днес ни предстои обиколка на космополитния Рио де Жанейро Ще посетим планината Корковадо (710 м.), от чийто връх над града бди грандиозната статуята на Христос Спасителя.  До нея се стига със зъбчата железница, която минава през природния парк Тижука - най-голямата тропическа гора в света, засадена от човек. Следват само 100 стълби до панорамната площадка, от която гледката е впечатляваща. Време за снимки и наблюдение на всичко наоколо. По желание и съобразно работното време - посещение на най-известния стадион в света Маракана, където имате възможност да влезете в съблекалните и вътре в стадиона. Посещение на колоритният квартал Лапа. Тук са: Акведукт де Кариока (Aqueduto da Carioca) – символа на квартала, модерната архитектурно Катедрал Метрополитана де Сао Себастиао (Catedral Metropolitana de São Sebastião do Rio de Janeiro) и любимите ни стълби на Селарион (Escadaria Selaron).


ДЕН 10:  Рио де Жанейро

 Полудневна обиколка на Рио де Жанейро. Днес ще посетим другата основна забележителност на Рио - фамозната скала Захарната глава - Sugar Loaf. Планината е с височина 395 м. и открива гледка към световно известните плажове на града. Ще видим и моста, който свързва Рио с Нитерой – точно на отсрещната страна на залива Гуанабара. Изкачването с лифт включва още една спирка – на 220 м. в планината Урка, откъдето ще снимате Захарната Глава отблизо. Гледката от горе трудно може да бъде описана с думи.

В свободното време, по желание можете да усетите типичната плажна атмосфера на Рио, отивайки на някой от прекрасните плажове.

ДЕН 11:  Рио де Жанейро:  Плажовете на Рио са сред най-добрите в света, а водата е пълна с живот. Всъщност никой посетител не трябва да си тръгва без да се е докоснал до някой от тях. Свободен ден с възможност да се насладите на – Копакабана, Ипанема или Сао Конрадо.

По желание - екскурзия до лагуните на Ангра дос Рейс – зеленото крайбрежие и разходка с корабче до един от тропическите острови (с включен обяд). Привечер - връщане в Рио де Жанейро. 
Друга възможност е еднодневна екскурзия до Петрополис, където се намира бившата лятна резиденция на двамата бразилски императори. Следва разглеждане на двореца и китното градче Петрополис. Връщане в хотела в Рио де Жанейро към 16.00 ч. 
Вечерта, по желание – посещение на изключително интересното шоу „Tropical“. Това жизнерадостно шоу ще ви заплени с песни и танци от бразилския фолклор, демонстрация на капоейра – това забележително бойно изкуство с множество акробатични и танцови елементи, изпълнения на ламбада, самба и регетон, пресъздадени с пъстри костюми, ритмична музика и невероятно настроение. В края на представлението ще имате възможност да вземете урок по самба. Или просто изберете разходка по най-известния плаж в света Копакабана, където можете да пийнете типична бразилска напитка или да вечерятe. Нощувка.


ДЕН 12:  Рио де Жанейро - Сао Пауло

 Полет за Сао Пауло, Полет за София

 

ДЕН 13 :  София

Пристигане в София 

Хотели: 
Игуасу – San Juan hoteis 4* (или подобен)

Mанаус – Adrianopolis 4*  (или подобен)
Рио де Жанейро – Atlanticocopacabana 4*  (или подобен)

Амазония - Anaconda Lodje

Всички хотели, които сме избрали са с възможно най - добра локация и много добри ревюта, така че да може максимално добре да усетим типичната атмосфера и да се насладим на това вълнуващо пътешествие.

Допълнителни екскурзии и мероприятия:

• Сафари по Амазонка 125 euro, с включен обяд (предварителна резервация)

• 2 дни / 1 нощувка в Лодж Анаконда с включени закуска, обяд и вечеря, водач – 255 euro

 ( предварителна резервация)

• Вход за Националния парк Игуасу от аржентинска страна
• Макуко сафари - 60 euro
• Полет с хеликоптер над водопадите Игуасу - 150 euro
• Вход за Птичия парк в Игуасу - 16 euro
• Екскурзия до Петрополис - 65 euro (предварителна резервaция).
• Екскурзия до лагуните на Ангра дос Рейс (с включен обяд) - 85 euro (предварителна резервация)
• Посещение на стадион Маракана (вход + транспорт) - 16 euro (предварителна резервация)

• Посещение на шоу програма в Игуасу – 100 евро, ( предварителна резервация)

• Посещение самба шоу „Тропикал” в Рио - 120 евро, ( предварителна резервация)

 

Важна информация:
• Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата, което може да доведе до промени в програмата за първият и последният ден.

• Цената на самолетните билети е калкулирана в най-ниската икономична класа. Пакетната цена за пътуването е валидна при наличие на свободни места по тази класа и подлежи на препотвърждение за всяка отделна заявка.
• Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия подлежат на препотвърждаване.
• Категоризацията на хотелите в Бразилия не съответстват на тази в в Европа.
• При промяна на летищните такси от страна на авиокомпанията, ще промени съответно цената на екскурзията. 
• Цената 2550 евро е за човек в двойна стая. За единична стая се налага доплащане. 
• При записване се внася депозит 50% от цената, пълно плащане до 30 дни преди тръгване.
• Минимален брой участници за осъществяване на екскурзията 8 човека. Цена 2550 евро - при група 10 човека, 2730 евро - цената при група 8 човека.

Необходими документи:

Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане.

За деца под 18 г, пътуващи без родители - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от не пътуващия родител (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.

Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.

Визов режим:

Няма специални визови изисквания.

Няма задължителни медицински и здравни изисквания.

В ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ: 

• Самолетни билети за полетите: София - Сао Пауло - София.
• Всички вътрешни полети: Сао Пауло - Игуасу - Манаус - Рио Де Жанейро - Сао Пауло.

• Всички летищни такси за международни и вътрешни полети.

• Трансфери: летище – хотел - летище

• 4 нощувки със закуски в хотел 4* Рио де Жанейро;
• 3 нощувки със закуски 4* Фоз до Игуасу. 
• 3 нощувки със закуска 4* Манаус.

• Посещение на водопадите Игуасу от бразилска страна

• Посещение на Сиудад дел Есте (Парагвай) и тройната граница

• Полудневен тур на Манаус

• Сити тур в Рио де Жанейро
• Екскурзоводска програма и водач от България

• Медицински застраховкиВ ЦЕНАТА НЕ СЕ ВКЛЮЧВА:

• Застраховка отмяна на пътуване и прекъсване на пътуването по независещи от клиента причини - ПРЕПОРЪЧИТЕЛНА

• Билети за градски транспорт: метро, автобус, ако е необходимо

• Входни такси за паркове, музей и атракциони, билети за шоу програми

• Допълнителни екскурзии и мероприятия по желание

• Лични разходи.

• Лица на възраст над 70 години доплащат за медицинска застраховка

Travel with us Екзотични почивки и екскурзии, индивидуални пътувания в целия свят