Екскурзия до Исландия - земя на огън и лед
  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • YouTube
  • https://www.pinterest.com/travelwith
            Контакти
         +359888900503
   
         office@travelwithus.bg

Харесайте ни!

Пътувай с нас - ние знаем как!

Travel with us- фирмено лого
БРОЙ ПОСЕЩЕНИЯ

Абонамент за нашият Бюлетин

Абонирайте се, да получавате информация за оферти и промоции

© 2019 Travel with us LTD Всички права запазени. 

1/7

ЕКСКУРЗИЯ ДО ИСЛАНДИЯ

Исландия - страна на огън и лед, елфи и тролове

04.03.2020 / 08.03.2020 - 1 290 евро
23.03.2020 /  27.03.2020  - 1 350 евро

06.05.2020 / 10.05.2020  -  1 350 евро

Исландия - звучи точно толкова нереално колкото и изглежда. Тук в пълна хармония си съжителстват ледници и горещи извори, мощни вулкани и водопади, заснежени планини и зелени долини, замрежени от фина мъгла или озарени от ярка дъга. Когато и да я посетите, вие ще откриете един нов свят, изпълнен с невероятни гледки, форми и впечатления. Това е тя - магнетичната Исландия! Обгърната в мистиката на северните народи, Исландия е една от най-интересните страни в Европа. Ако някъде на Стария континент все още има запазена относително девствена природа, то това е именно тук.

Метафорично казано Исландия се намира на върха на света, а това ви гарантира, че се намирате сред най-подходящите места на планетата, откъдето можете да видите северното сияние. Тези зрелищни небесни чудеса се срещат често в Исландия в периода от септември до средата на април и са една от причините да посетите северната страна извън летни месеци. Неземният пейзаж на Исландия се допълва от дружелюбните исландци и странното чувството, че сте в детска приказка за тролове и елфи. Абсолютно сериозно, повече от половината от населението на Исландия вярва в съществуването на митичните създания. На много места могат да се видят забавни малки къщички, който всъщност са предназначени именно за елфите.  И това не е шега, исландците отиват толкова далеч във вярванията си, че отлагат планирани строежи, ако решат че на това място живеят елфи. Да, Исландия е наистина е вълшебна страна.  И макар че в превод името означава “Ледена земя” тук е пълно със зеленина,  Севeрното сияние, вулкани, термални гейзери, бълбукащи басейни, черни плажове…..всичко това, можете да запечатите в кадър, посещавайки удивителната Исландия.  Исландия е страна, към която е невъзможно да останете безразлични, нейната уникална природа, хора, история и забележителности, ще оставят топъл спомен у вас.

Цената включва: 

-  Полети София – Рейкявик - София
-   Летищни такси
-   Ръчен багаж с размер:

    40 x 30 x 20 см.
-  4 нощувки със закуска в хотел 4*
-   Застраховка "Здравна помощ при      пътуване в чужбина"
-   Всички трансфери по програмата
-   Водач на български език


Цената НЕ включва: :

Чекиран багаж от 20 кг.
-  Наблюдение на китове – 110 евро за възрастни и 54 евро за деца  до 11 г.
-  Синята лагуна /Blue Lagoon/ -

    85 евро

 

 

​​ПРОГРАМА

ДЕН 1: София - Рейкявик
Полети София – Рейкявик. Трансфер и настаняване в хотела. Възможност за разходка и вечеря. Нощувка.

ДЕН 2: Рейкявик
Закуска. Туристическа обиколка в центъра на Рейкявик, напомнящ на лабиринт от тесни улички със стари дървени къщи, църквата Халгримскиркя (Hallgrímskirkja), Университетския квартал, културния център Nordic Hоuse, Националния музей, Кметството, езерото Тьорнин, Лутеранската катедрала, Парламента,пристанището, концертната зала Harpa, сградата Perlan /Перлата/, забележителна със своя стъклен купол и невероятната гледка, която се открива от нейната тераса.Следобед, възможност за наблюдение на китове /срещу допълнително заплащане/ - ще се качите на специален туристически кораб за наблюдение на китове. От екипажа на кораба ще научите интересни факти за различните видове китове и морски птици, които се очаква да видите.

И/или посещение на Синята лагуна /срещу допълнително заплащане/ - геотермалният рай на Исландия е наречен така заради уникалния си цвят, получен при рядка комбинация от сладка и морска вода. По желание разходка и вечеря. Нощувка.

Златен триъгълник


ДЕН 3: Златен триъгълник
Закуска. Целодневна екскурзия до т.нар. Златен кръг – панорамен маршрут, който разкрива едни от най-емблематичните природни феномени на Исландия. Ще започнем с посещение на кратера Керид /Kerid/. Кратерът е формиран след изригване на вулкан преди около 3000 години.
Следващата ни спирка е гейзерът Гейсир /Geysir/ - най-известният гейзер, дал име на всички горещи извори на планетата - всеобщо название за горещ извор, изхвърлящ нагоре водите си и Строкур /Strokkur/, които изхвърлят гореща вода и пара на височина от около 25 м през 5 минути и са едни от най-сниманите природни забележителности в Европа.
Ще се насладим най-известения и невероятно красив водопад Гълфос /Gullfoss/. Името му буквално означава Златният водопад. Висок е около 32 метра и е на няколко нива.Ще седнем да обядваме в известната доматена ферма Friðheimar farm, която произвежда около 70% от всички домати в Исландия.Последната ни спирка за днес е националният парк Тингветлир /Thingvellir/. Само тук може да се види голямата пукнатина в земната повърхност, която разделя северноамериканската и евразийската тектонска плоча.

Завръщане в Рейкявик. По желание разходка и вечеря. Нощувка.

ДЕН 4: Живописното южно крайбрежие и ледника Sólheimajökull.
Закуска. Целодневна екскурзия по живописното южно крайбрежие на Исландия. Ще се отправим към водопада Скогафос /Skogafoss/. С около 60 метра височина и 25 метра ширина, като през слънчевите дни образува ярка дъга. Легендите разказват, че първият заселник на викинг в района е скрил съкровището в пещерата зад каскадата.
Ще спрем и за разходка по красивия плаж в Рейнисфяра /Reynisfjara/ - най-известният плаж в Исландия е доста труден за произасяне и също така е доста труден за възприемане, тъй като красотата му е извън нашите човешки представи. Графитено черен пясък, величествени базалтови колони, извисяващи се самотно в морето, поривист студен вятър и огромни вълни. Иконичната скала от базалтови колони,приличащи на стъпаловидна пирамида, е наречена Халсанеф и е зашеметяваща.
Следващата ни спирка е невероятният ледник Sólheimajökull. Той ще ви очарова с причудливите си ледени формации, които се стопяват през всяка изминала година.

Последната ни спирка е водопада Селяландсфос /Seljalandsfoss/, който е един от най-красивите водопади на Исландия. С височина също около 60 метра Селяландсфос представлява наистина неземна гледка. Той е единственият известен водопад по рода си, при който е възможно да се ходи зад него.
Завръщане в Рейкявик. По желание разходка и вечеря. Нощувка.

ДЕН 5: Рейкявик - София
Трансфер до летището и полет за София.

Hotel Island 4* 


 

Допълнителни екскурзии:
-   Наблюдение на китове – 110 евро за възрастни и 54 евро за деца и младежи до 11 г.
-   Синята лагуна /Blue Lagoon/ - 85 евро

Допълнителни информация:
-   Забележка – При лоши метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства програмата може да претърпи промяна в реда на провеждане!
 -  При наличие на промяна на летищните такси цената ще бъде актуализирана
-   Няма задължителни имунизации и други здравни изисквания
-   Цената на хотелите е на база човек в двойна стая. Самостоятелно настаняване в стая се доплаща.

Travel with us Екзотични почивки и екскурзии, индивидуални пътувания в целия свят