Екскурзия, почивка до Япония - ТОП ЦЕНА - 2350 евро
  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • YouTube
  • https://www.pinterest.com/travelwith
            Контакти
         +359888900503
   
         office@travelwithus.bg

Харесайте ни!

Пътувай с нас - ние знаем как!

Travel with us- фирмено лого
БРОЙ ПОСЕЩЕНИЯ

Абонамент за нашият Бюлетин

Абонирайте се, да получавате информация за оферти и промоции

© 2019 Travel with us LTD Всички права запазени. 

1/8

ЕКСКУРЗИЯ ДО ЯПОНИЯ

Токио, Осака, Киото, Нара и Нарита

Дати: 13.04.2020- 23.04.2020

Цена: 2 350 евро

Изключителна култура, удивителна природа, феноменална храна, а хората - те просто трябва да се видят и усетят! Да си подариш пътуване до тази невероятна страна е едно от онези преживявания, което се помни цял живот!

 

 

ПРОГРАМА

Ден 1:  София - Осака

Среща в 19:30 ч. на летище София, полет София – Осака.


Ден 2: Осака

Пристигане в 19:00 ч. местно време. Нощувка в Осака.

Ден 3:  Осака

Закуска. Градът е царство на електрониката и на кулинарията. Казват, че в Токио човек харчи парите си за обувки, в Киото – за кимона, а в Осака – за ресторанти. Едно от най-колоритните кътчета на стара Осака е около популярната улица Дотонбори, където се диктува кулинарната мода в Япония. Тя е разположена на брега на едноименния канал, впечатлява с многобройните си неонови реклами на големи магазини и ресторанти. Разходката продължава по успоредната улица „Шинсайбаши”, където са съсредоточени бутиците и магазините на най-известните марки. Следва посещение на най-интересната забележителност в града е замакът Осака, построен пре 1576 година. Свободно време. Нощувка в Осака.


Ден 4:  Осака - Нара - Киото

Закуска. Днес ще се отправим на посещение към старата столица Нара. Разглеждане на шинтоиското светилище Касуга Таиша, използвано и като семейна гробница на фамилията Фудживара, дала на Япония много регенти и императори през периода Нара. Паметник на ЮНЕСКО, гробницата впечатлява с украсата от многобройни бронзови и каменни фенери. В храмовия комплекс са разпръснати множество по-малки спомагателни светилища, разположени по протежение на пътя покрай главния храм и посветени на дванайсетте бога на късмета. Комплексът e известен и със своя парк с елени, където животните се разхождат на свобода. Посещение на будисткия храм Тодайджи – един от седемте най-големи в Япония. Основната сграда е призната за най-голямата дървена конструкция в света и помещава колосалната бронзова статуя на Буда с височина 15 м. Отпътуване към Киото. Нощувка в Киото

Ден 5:  Киото

Закуска. Обиколката на град Киото. Ще имате възможност да посетитите храма Роанжи, обявен от ЮНЕСКО за световно наследство и известен още като храмът на “мирния дракон”, невероятните скални и пясъчни градини, са признати като абсолютно творение на японската култура в стила “Каресансуи”. Разглеждането продължава със Златния павилион (така известния храм Кинкаку джи), строен през 1397 г. като резиденция на шогун Ашикага Йошимитсу и след смъртта му превърнат в храма “Зен”. След това ще посетим замъка Ниджо, построен през 1603 г. от 15–ия Шогун Токугава Иеасу като негова резиденция в Киото и е бил средище на важни исторически събития. Свободно, разходка по чаровните малки улици с много ресторантчета и сувенирни магазини. Нощувка в Киото.

Ден 6:  Киото

Ще се насладим и на храма Фушими Инари /Fushimi Inari/. 

Шинтоисткото светилище е известно с хилядите ярко червени врати тори /Tori Gates/, които водят до същинската част на храма и планината Инари, също част от комплекса. В този храм се е водила последната битка през 1867 г , която слага край на управлението на шогуните Токугава. Тогава започва периодът Мейджи. По желание можем да посетим чаена церемония, ‘’Самураи шоу’’ и  традиционен театър с маски. Вечерна пешеходна разходка в квартала на гейшите Гион. Гион е квартал с интересна история, особено развитието му след XVII век. Тогава става възможно създаването на онези особени места за пиене на чай, където гостите могат да бъдат забавлявани.  Днес Гион е място, където атмосферата на отминалите години е най-добре запазена. Задължително останете за вечеря в старият град на улица „Понточо“. От двете и страни са разположени традиционни къщи преобразени в ресторанти, тук можете да опитате прочутият телешки стек в Киото стил. Нощувка в Киото.

Ден 7:  Киото - Токио

Пътешествието ни продължава към Токио. Започваме с един от най-старите квартали - Асакуса, наричан „оазис от старо Едо”, тук е мястото, където големите светещи витрини отстъпват пред храмовете и си спомняме, че Япония освен модерна и динамична, е и страна с богата и древна култура. Посещение на храма Сенсоджи – един от най-популярните будистки храмове в Токио, считан за на най–старият храм в града. Разходка по колоритната търговска улица Накамисе, тръгваща от храма и водеща до външната порта на града. Множеството магазини и сергии предлагат на туристите изобилие от японски сувенири и различни традиционни местни лакомства. Разходката продължава до Асахи билдинг и най-високата телевизионна кула в света Tokyo sky three . От платформата разположена на 350 м. надм. височина можем да се насладим на 360 гр. панорамна гледка , която се разкрива към Токио. Свободно време. Нощувка в Токио.

Ден 8:  Токио

Закуска. Парковете и градините на Токио предоставят желано бягство от оживените улици на града, както и шанс да видите как местните жители се наслаждават на отдиха си. В „Уено“, най-стария парк на града, има по нещо за всеки: престижни музеи на японското изкуство, история и култура, светилища и храмове. Разглеждане на търговска улица „Гинза“- известна като най- луксозният център на модата, дом на Сони Билдинг – сградата, прочула са като витрина на авангардните технологии, най-многолюдната и най-ярката токийска улица. Пожелание посещение на Токио Тауър, издигаща се на 333 м. височина в центъра на Токио (около 26 евро).  Разходката продължава покрай Императорския дворец – резиденцията на японското императорско семейство. Дворецът се намира в центъра на Токио, на мястото на бившият замък Едо в голям парк, заобиколен от ровове и масивни каменни стени, следва разглеждане на квартала „Шинджуку“, чието име се свързва главно с бизнес, търговия и нощен живот.Нощувка Токио.

Ден 9: Токио

Закуска. Отправяме се към храма „Мейджи Джингу” е най-голямото шинтоистко светилище в Токио, посветено на император Мейджи и съпругата му. Заобиколено от дървета, сградата на светилището представлява характерен пример за уникалната японска храмова архитектура. В градината са представени различни видове дървета и храсти, които растат само в Япония. В северния край се намира съкровищница, където са изложени лични вещи на императора и императрицата. Нощувка вТокио.

Ден 10:  Токио

Обиколката на Токио продължава с посещение на квартала „Шибуйа” - един от най-колоритните и оживени квартали на Токио, известен с диагоналната си пешеходна пътека. След това ще се качим на влакче, което се движи само без водач и ще се отправим към най-големият изкуствен остров в Япония - Одайба, Тук се катапултираме в бъдещето сред футуристична архитектура, гигантски кина и зашеметяващи магазини, гигантско виенско колело, малък изкуствен плаж. Залезът е великолепен.наслаждавайки се на красивата панорамна гледка. Свободно време. Нощувка в Токио. 


Ден 11:  Нарита

Отпътуване за Нарита. Посещение на Наритасан Шенсоджи Темпъл и парка към храма. В свободното време можете да се насладите на малките кокетни ресторантчета, да усетите типичната храна на региона. Може да посетим малките магазинчета за сувенири, ръчно приготвени сапуни от естествени материали и други.

Ден 12:  Нарита - София

Полет за София 

Ден 13: Пристигане в София

Хотели: (или подобни)
ТОКИО - APA HOTEL ASAKUSA  3* 
KИОТО - URBAN HOTEL 3*

ОСАКА - ARROW HOTEL 3* 
 

Всички хотели са с централна локация и много добри ревюта. Погрижили сме се, да са в близост до станции, ресторанти и оживени места, така че да може масимално добре да се насладим и на нощния живот в Япония.

Допълнителна информация:
•. Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата, което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за последните два дни по същата.
• Категоризацията на хотелите в Япония не съответства на критериите за категоризация на хотелите в Европа.
•. При промяна на летищните такси от страна на авиокомпанията, ще промени съответно цената на екскурзията. 
• Цената 2350 евро е за човек в двойна стая, за единична стая се налага доплащане.
• При записване се внася депозит 50% от цената, пълно плащане до 30 дни преди тръгване. Начин на плащане: по банков път. Цената 2450 евро е за група от 8 човека, при група  от 10 човека, цената е 2350 евро.

Необходими документи:

Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане.За деца под 18 г., пътуващи без родители - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от не пътуващия родител (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.

Пътуването НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.

 

Визов режим:

Няма специални визови изисквания.

Няма задължителни медицински и здравни изисквания.

В ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ:


• Самолетни билети за международният полет: София - Осака - Токио - София 
• Вътрешен полет – Токио - Осака
• Всички летищни такси за международни и вътрешни полети
• 4 нощувки със закуска 3* Токио
• 3 нощувки със закуски 3* Киото
• 2 нощувки със закуска 3* Осака
• Разглеждане на едни от най-големите културни, духовни и природни забележителности на Япония. Входни такси за местата, описани в програмата

• Екскурзоводска програма и водач от България

• Медицински застраховки

В ЦЕНАТА НЕ СЕ ВКЛЮЧВА:

• Застраховка отмяна на пътуване и прекъсване на пътуването по неотложни независещи от клиента причини. ПРЕПОРЪЧИТЕЛНА!

• Билети за градски и междуградски транспорт, трансфери.

• Посещение на шоу програми, традиционен театър и церемонии. • Разглеждане на Токио Тауър и Токио Скай,

• Лични разходи.

• Лица на възраст над 70 години доплащат за медицинска застраховка

Travel with us Екзотични почивки и екскурзии, индивидуални пътувания в целия свят